Wednesday, January 4, 2012

Бяслагны страта хийх жор

         Пиццанаас дутахааргүй амттай, өег, олон хүнд хүртээмжтэй бяслагны стратаг ердөө л 15 минутын дотор бэлдэнэ.
         Найрлага:
  • 6 аяга, 1 инчийн өргөнтэй куб дөрвөлжин хэрчсэн цагаан талх
  • 2 аяга, хагас хэрчсэн брокли
  • 1 аяга, хагас хэрчсэн хиам
  • 1/2 аяга даршилсан улаан чинжүү
  • 4 ширхэг ногоон сонгино
  • 1 аяга үрсэн бяслаг
  • 6 том өндөг
  • 2 аяга сүү
  • 1/4 цайны халбага перец
          Хийх арга:
1. Шарах шүүгээг 190 градус орчимд халаана. Шарах шүүгээний гүн тэвшийг тослоод дээр нь дөрвөлжилж хэрчсэн талхныхаа талыг тарааж тавина. Дээр нь брокли, хиам, улаан чинжүү, сонгино, бяслагныхаа талыг мөн адил тараана. Энэ хоёр давхарааг дахин давтаж тавина.
2. Өндөг, сүү, гич, перецээ нэг дор хийж сайтар хутгаад, түрүүнд нь тарааж тавьсан стратан дээрээ нийтэд нь асгана.
3. Дээгүүр нь мөнгөлөг цаасаар бүтээлгүйгээр 50-60 минут, хөөж алтлаг өнгөтэй болтол нь жигнэнэ. Олгохоос өмнө 5 минут хөргөөд, хүссэн хэмжээгээр зүсэж таваглана.

No comments:

Post a Comment